GLAFURI SI TREPTE

Marmura este o roca metamorfica, compusa in cea mai mare parte din calcit (forma cristalina a carbonatului de calciu, CaCO3) si obtinuta prin metamorfoza calcarului. Numele sau provine din limba greaca veche (a straluci, a luci). Cele mai obisnuite culori pentru marmura sunt urmatoarele: alba, cenusie, gri si roz .In Europa, cea mai apreciata marmura este marmura de Carrara (Italia), faimoasa pentru marmura sa de culoare alba, respectiv gri-albastruie, ambele de o calitate deosebita.In Romania, cea mai importanta sursa de marmura este zacamantul de la Ruschita.

Utilitatea:
Permite "personalizarea" spatiilor, atat in scop functional ( prin produse ca: placaje pentru pardoseli, pereti, fatade; glafuri pentru ferestre, blaturi pentru mese, bai , bucatarii, seminee; balustrade, corpuri de iluminat; produse auxiliare precum mozaicul, praful si spartura de marmura) cat si ornamental ( prin produse unicat precum : masute artizanale, fantani arteziene, coloane, suporturi pentru flori, blaturi de semineu, vaze flori, fructiere, servicii de birou, bomboniere, statuete sculptate, monumente funerare si istorice. Permite, de asemenea, incalzirea in pardoseala. Disponibilitatea:
Lastre, placaje , masive Aprovizionarea:
Pot fi furnizate cantitati mari in termene scurte, astfel putandu-ne adapta atat lucrarilor medii cat si mari. In plus, se poate livra o gama foarte larga de culori si nuante. Unicitatea materialului si a produsului:
Natura ne surprinde mereu cu unicitatea creatiilor sale, ca si structura, venatura si culoare, astfel incat, piatra naturala, poate intrece asteptarile celor mai rafinate gusturi, prin realizarea unor produse unicat.

Caracteristicile tehnice generale:

Densitate aparenta medie 2,7 t/m3 (+-10%)
Absorbtia de apa % 0,08 - 0.11
Rezistenta la compresiune 0,41 - 0.46 g/cm2
Rezistenta la compresiune in stare uscata 66 - 90 N/mm2
Rezistenta la compresiune dupa
25 de cicluri inghet-dezghet:
56 - 80 N/mm2
Rezistenta la soc mecanic: 2,3 - 4.2 N/mm2
Dimensiuni maxim 300 x 200 cm

Prelucrari standard: lustruit, slefuit, scapitat, buciardat, antichizat

Usor de montat: Atat montajul pe baza de adezivi, cat si montajul pe baza de sapa pot fi folosite. Ca si avantaje ale tehnologiei implementate, mentionam : calitatea lustruirii canturilor, realizarea dintr-o singura bucata a blaturilor, glafurilor, ceea ce inseamna si folosirea mai putina a chiturilor de rosturi si un plus de valoare estetica. La montarea treptelor, trebuie urmarita planeitatea suprafetei, egalizarea acestora din turnare, modul de imbinare a treptei cu contratreapta, executia elementelor dintr-una sau cat mai putine bucati.


ambient din marmura

Dictionar tehnic

Ce este slefuirea?
Slefuirea este obtinuta atunci cand procesul de lustruire este oprit inaintea obtinerii unei suprafete lucioase. Rezultatul slefuirii este suprafata mata a rocii.
Ce este lustruirea?
In urma lustruirii se obtine luciul oglinda al rocii.
Ce inseamna antichizarea?
Antichizarea este obtinuta prin tratarea suprafetei cu un acid pentru o perioada controlata de timp, dupa care se trateaza suprafata cu o baza care anihileaza procesul de reactie dintre roca naturala si acid. Rezultatul este o suprafata neregulata cu aspect invechit dar, in acelasi timp, curat si antiderapant. Se poate peria suprafata cu perii abrazive rezultand un aspect curat si lucios, dar cu suprafata neuniforma.
Ce este fiamarea?
Fiamarea este obtinuta prin tratarea suprafetei cu flacara. aceasta produce incalzirea suprafetei si prin racirea brusca se desprind cristale din material, lasand o suprafata cu textura antiderapanta, idela pentru pavarile exterioare sau pentru locurile unde nu sunt recomandate suprafetele lustruite. Se poate obtine aceeasi suprafata si prin tratarea acesteia cu un jet foarte puternic de apa, aceasta metoda oferind mateiralului o culoarea mai intensa.
Ce inseamna buciardare?
Buciardarea este operatia de prelucrare executata cu actiunea mecanica a unor ciocanele (buciarde) cu colturi (asemanatoare unui buzdugan). Suprafata rezultata este rugoasa cu pori mai mici sau mai mari (bob de orez).

Treptele

Treptele din piatra naturala sunt menite sa completeze orice amenajare, asortandu-se cu peretii sau pardoseala decorate cu piatra naturala.

- Marimi, forme si finisari diverite
- Rezistenta la abraziune, comprimare si la indoire.

Glafurile

Glafurile au in mod special o utilitate practica, captusind partea inferioara a ferestrei, dar si un rol estetic. Glafurile oferite de B&M CO LTD reprezinta solutia dumneavoastra atat pentru constructiile noi cat si pentru renovari. Aceste produse pun in valoare finisajele si designul incaperii, creand o atmosfera placuta.Dorita sa dati locuintei dumneavoastra o nota aparte de bun gust si rafinament? Atunci apelati la B&M CO LTD si noi va putem ajuta sa alegti produsele adecvate cerintelor dumneavoastra. Variatiile de culoare, forme si marimi sunt caracteristici unice ale acestor produse.